Årets juletre, fra Ryghsetra til Carl Berner

Vi var vi så heldige å få hente årets juletre hos Helge på Ryghsetra. Noen vi kanskje synes at det var litt tidlig å hente årets juletre allerede 4. desember, men noen ganger er man bare klar for jul.

Når man skal plukke årets juletre i skogen må man først finne fram riktig verktøy. Erik hadde tatt med arbeidsjakka si, den som tåler kvae og litt røff behandling og Helge fant fram øks og sag, så var vi klare.

Vi klarte til og med å lure Bror med ut, selv om han ikke egentlig var kledd for tur på lett snøføre. Tur! Jeg har allerede snakket pent om søndagstur, og det er virkelig ingenting så bra som søndagstur i solskinn.

Det var snø på jordet, men den var sammenpakket og det var skare, så det gikk fint å gå på den selv med småsko. Her er ølsmakegjengen fra kvelden før og Jon Martin som kom innom på morgenkvisten for å mekke litt i boden 😉

Vinterlys er så vakkert! Isen hadde allerede lagt seg på vannet, bakken var hvit og sola lurte fram og tilbake bak skyene. Det var midt på dagen og sola begynte allerede å gå ned, selv om den bare akkurat hadde kommet opp. Jeg er nesten litt tøysete glad i trær som står i silhuett foran sola. Men klisjeer er til for å elske, er de ikke det?

Vi trengte ikke å gå lenger enn bak den første haugen før vi begynte å finne trær som kunne passe. Vi hadde bestemt oss for at vi skulle ha et litt mindre juletre enn det Erik fant sist vi fikk et tre av Helge. Da han kom hjem med det sa han nemlig “Oi, det så mye mindre ut i skogen,” så vi prøvde å være forsiktige med årets juletre.

Så hva tror dere? Nå står treet ferdig pyntet i stua, men jeg viser bilder av det senere.

Ha det bra fra meg og mennene mine på søndagstur!

English: after trying all the winter warmer beer the day before, we went for a walk to find our Christmas tree and get some air.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *