Juleøl 2016 – butikkøltest 

Det er desember og det er endelig juleøl i butikkene igjen. Jula er den beste ølsesongen og den beste måten å starte den på er den årlige juleølsmakingen hos Helge. Denne gangen gjorde vi oppdateringer på storskjerm mens vi smakte og det var veldig morsomt å følge med.

image-26

Vi testet 20 forskjellige butikkøl denne gangen og var fem stykker i panelet. Vi delte én flaske av hver og når vi hadde muligheten kjøpte vi flasker. Vi hadde tre kategorier; Er den god? (grønn), Smaker den juleøl? (rød) og Er etiketten fin? (blå). Vinnerne i de tre i kategoriene kan regnes ut på flere måter (høyest gjennomsnitt, høyest median, høyest maksverdi, ja jeg er statistiker), men jeg foretrekker høyest median. Vi ga karakterer fra 1-10 og ingen av ølene fikk toppkarakter i noen kategori (hverken gjennomsnitt eller median), men her kommer vinnerne blant årets juleøl!

Den beste ølen: Brew Dog Santa paws, Haand Nissebrygg, Jacobsens Red og Nøgne Ø julekveld.

Den mest julete: Voss julagåva

Den fineste etiketten: Nordlands, Dahls og CB juleøl.

image-25

Om vi ser nærmere på hva vi syntes om juleølen er det tydelig at vi for det meste var ganske enige. Vi var enige om at Bare juleøl fra Grans og julebrygg fra Hansa var vonde, men når det kom til sur jul fra Nøgne Ø var vi veldig uenige. Noen er glade i surt øl, andre ikke.

Om du vil ha den som er både best og mest julete, så anbefaler jeg santa paws fra Brew Dog eller Nissebrygg fra Haandbryggeriet.

Det var som vanlig veldig morsomt å smake på årets juleøl, men det ble ekstra morsomt når man kunne se hva de andre syntes om ølen underveis. Selv om jeg kanskje til og med syntes det var morsomst å finne ut av hvordan vi skulle analysere dataene 😉

English: we tasted this year’s Christmas beer (winter warmers?) from the store (not Vinmonopolet) and even though none were perfect, I have some suggestions.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *