Julaften på Bekkestua igjen 

I år feiret vi julaften på Bekkestua igjen. Vi har jo begynt å rullere på hvor vi er på julaften og har vært hos oss på Carl Berner (2014) og hos Eriks foreldre på Blindern (2015), så nå var det tid for julaften på Bekkestua.

Jeg hadde meldt meg som suppeansvarlig i år, så jeg begynte umiddelbart å lage mat da vi kom. Jeg skulle lage min trofaste gulrot- og appelsinsuppe for den hadde pappa ønsket seg. Egentlig er det bare en gulrotsuppe med litt ekstra morro i, med ingefær og appelsinjus for å gi den det litt ekstra.

Mens pappa og jeg var på kjøkkenet satt familien på stua. Velkommen til familien Lesehestene. Vi leser alt, blogger, tegneserier, kryssord og bøker, men vår beste samværsform er å sitte i hvert vårt hjørne og lese.

Da maten var ferdig satte vi oss til bords, pyntede og klare for julaften. Mye bra slipsmote fra herrene i år! Det var duket for fire retter til julaften på Bekkestua i år, så det var bare å kose seg.

Først ut var de etterhvert tradisjonelle kamskjellene, denne gangen servert med grønn salat og safranmajones.Presentasjonen blir ikke alltid den peneste når man bare tar den salaten man har i kjøleskapet, men det var en veldig god kombinasjon.

Bror hadde gult slips fra Australia, om kanskje ikke var det mest julete, men ingenting er så riktig å ha på seg på julaften som tidligere gaver.

Den andre retten var gulrot- og appelsinsuppa. Den er overraskende lett og behagelig, og er min eneste “fænsisuppe”. Jeg er ikke så stor på supper, så denne er mye brukt. Morfar var litt skeptisk til at det både var appelsin og ingefær i suppa, men til og med han likte den.

Mamma og jeg var ganske like 🙂 Pannelugger, røde lepper og store kjeder. Jeg hadde på meg den lange, strikkede kjolen jeg kjøpte brukt i sommer, som jeg også hadde i bryllupet til Camilla og Jon Martin.

Årets hovedret var elgstek med ovnsbakte poteter, sopp, løk og rosenkål. En klassiker på julaften på Bekkestua og det var like godt i år som alle år. Vi veksler for det meste mellom elg og torsk, om dere lurer.

Årets dessert var den etterhvert også tradisjonelle sherrypuddingen. Dette er en perfekt sherrypudding og det ble en ekstra skål for kokken (pappa) på dette tidspunktet.

Vi tok et tradisjonelle bildet foranjuletreet, som i år betydde at vi sto foran agaven vi hadde puttet julegavene under. Den er de to bladene som stikker opp bak meg. Om noen lurer så er det mamma som liker julaften alle best, i hvert fall hun som liker gavene best.

Mamma har snakket i hele høst om de fantastiske julegavene hun har laget til oss alle sammen og når fikk vi endelig se dem. Hun hadde strikket grytekluter med 2CV-mønster til alle sammen. Min var selvfølgelig i Dolly sine farger, pappas i oransj og hvit, Brors i blå og hvit og mammas i gul og grå med rød tekst. Morfar fikk en med reinsdyr på og Erik en med NSBs logo 😉

Det var julaften på Bekkestua, en rolig affære med familien og en veldig hyggelig kveld.

English: this year we celebrated Christmas in my childhood home with only my family. It was a very nice evening.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *