Julelønsj på Frogner hos Chris og Knut

Første juledag var vi inviterte på julelønsj hos Eriks tante og onkel på Frogner.

De hadde dekket vakkert opp med stripete duk og tulipaner på bordet. Er det ikke rart hvordan litt farger løfter rommet? 🙂 De har stuekjøkken og Chris var i full gang med de siste detaljene da vi kom.

Chris og Knut pleier å invitere på julelønsj og å ha et vell av ulik mat. Denne gangen fikk vi laks og eggerøre, varme pølser, skinke og roastbeef, noe som liknet på Waldorfsalat, hjemmelaget leverpostei og kyllingpaté, ost og sild.

Erik var pen i dress og sin nye prikkete og tofargede sløyfe fra Vilnius. Han er flink og øver på å knyte sløyfe for tiden, en ting som alle virkelig burde kunne 🙂

Jeg liker julelønsj veldig godt. Det er en rolig ettermiddag med god vin, et måltid som varer i tre timer og selv om man har vært der i timesvis blir det ikke en sen kveld, så man kan ta seg inn igjen etter to dager med mye jul.

Litt etter litt ble koldtbordet ryddet og kakene kom fram. Det var kransekake, hjemmelagde smultringer og mange julekaker jeg ikke kjenner så godt til. Men jeg smakte på noen Napoleonshatter med bringebærfyll som jeg tror jeg må på oppskriften på. Erik var fornøyd med å bruke ettermiddagen sin på å spise kake, drikke kaffe og å drikke portvin. Det er helt klart verre ting man kan gjøre.

Det var en litt stille gjeng, for flere var syke og har vært det en stund, men det var veldig hyggelig å se alle sammen. I år så vi dem bare første juledag til julelønsj, så det var fint å a en lang ettermiddag til å prate med folk. Vi ble sittende igjen med Chris og Knut og prate om livet og verden etter at alle hadde gått, som vanlig. Det er så hyggelig å være hos dem, spesielt nå som de er så mye på hytta, for når ser vi dem mye sjeldnere.

English: first day of Christmas we had Christmas lunch at Frogner with Eriks family.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *