Tre turer med Bergensbanen i år

Mens jeg satt på toget til Bergen i november innså jeg plutselig at jeg har hatt tre turer med Bargensbanen i år. Jeg har reist mye med Bergensbanen tidligere, men det var noen år siden sist nå. Jeg tenkte derfor jeg skulle anmeldte Bergensbanen, for alle dere der ute 🙂

Så, hvordan er Bergensbanen? Toget tar 6,5 time fra Oslo til Bergen og 4 timer til Finse.

Den første gangen jeg tok toget i år var det fordi vi skulle til Haugastøl og gå fra hytte til hytte på Hardangervidda. Vi hadde valgt Hardangervidda nettopp fordi vi kunne ta toget dit gratis, men det er veldig populært å ta toget til fjellet.

Så om du vil gå på fjellet og nyte fjelluften anbefaler jeg absolutt Bergensbanen. Du kan ta morgentoget fra Oslo og være på fjellet i tide til å gå en firetimers-tur og fremdeles rekke middag.

Menyen på toget har blitt betraktelig bedre, bare siden jeg tok Trondheimstoget da jeg var student for fem år siden. Det er fremdeles dyrt, men maten er god, varmmaten er bra og de har til og med en egen øl brygget av Haandbryggeriet, bare til toget! Det var en veldig god IPA, anbefales!

Skal du til Bergen og har litt tid, vil jeg også anbefale å ta toget. Utsikten over fjellet og ned på vestsiden er virkelig nydelig! Sørg for å skaffe deg et vindussete (venstre side om du skal til Bergen, høyre om du skal til Oslo) og ha med deg telefonlader (det er strømuttak i alle setene) så du kan ta så mange bilder du bare orker. Det gjorde i hvert fall jeg da jeg tok toget i november.

Toget koster dessverre penger, men husk at minipris og god planlegging kan gjøre det mindre dyrt. Jeg elsker å lese til eksamen på toget, utsikten er den beste adspredelsen når man kjører seg fast i pensum.

English: I have really enjoyed taking the train to Bergen three times this autumn. If you have never taken the train to Bergen, you really should (but sit on the left side going to Bergen, and right side going from Bergen). 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *