Kafe, øl, rugby og mexikansk i Edinburgh 

Fra søndag til tirsdag var jeg i Edinburgh for å være til stede og feire at Alexander disputerte. Vi ankom søndag formiddag og rakk kafe, øl, rugby og nydelig mexikansk i Edinburgh.

For første gang tok vi faktisk kollektivtransport fra flyplassen. Vi er jo egentlig innbitte brukere av kollektivtransport på reiser, men i Edinburgh har det bare ikke blitt sånn hittil. Det er også fordi all kollektivtransporten går til sentrum aka nye delen av byen, og vi bare henger i den gamle. Og dit er det 20 minutter å gå fra sentrum. Men det var vakkert vær og vi er spreke, så det gikk helt fint.

Alexander satt og leste på Black Medicine Coffee, så vi distraherte ham og etter hvert kom Swie Joo og Joe også. Som de eneste som ikke måtte lese gikk vi videre etter hvert. Men det var godt å spise scones igjen, det var jo en uke siden sist.

Vi satte fra oss tingene våre hos Swie Joo og gikk på puben Greenmantle med Alexander for å se på rugby. Erik og jeg drakk for det meste øl og spiste lønsj, men Alexander fulgte med på kampen.

Det er så fint hvordan det er fire puber rundt hvert sitt hjørne der Alexander bor. De har alle real ale, minst fem typer øl på tapp og god, rimelig mat. Det er så fint. Mens vi satt der lærte jeg litt mer om doktorgraden til Alexander og Erik mer om rugby.

Alexander skulle videre, så vi fant Dagda. Jeg hadde vært der før, men de hadde ny øl siden sist, så det gjorde ikke noe. Før middag rakk vi enda en pub, Cloisters bar, som hadde veldig bra utvalg real ale og Swie Joo fant oss akkurat før vi måtte videre.

Alexander hadde nemlig reservert bord til middag. Vi spiste mexikansk i Edinburgh på nye Wahaca og det var skikkelig godt! Alexander og Rae var helfrelst, så jeg var litt skeptisk (som jeg alltid er når folk er frelst), men det virkelig nydelig.

Jeg spiste griseskulder i taco og reker i enchiladas og det er det beste jeg har smakt. Quesedillas med jalapeño var også veldig godt, men (for en gangs skyld) for sterk for meg.

Etter middag dro Alexander og Rae hjem for å forberede seg til neste dag og Erik, Swie Joo og jeg prøvde igjen å smake på alt på Andrew Usher & Co, bedre kjent som Ushers.

Vi kom ikke gjennom alt denne gangen, men det var allikevel en svært vellykket søndag og jeg skal spise mexikansk i Edinburgh igjen. Det er helt sikkert.

English: we spent our first day in Edinburgh drinking beer and hanging out with Alexander and Swie Joo. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *