Whisky og Calton hill en solskinnsdag

Andre dagen i Edinburgh var vår eneste plan å kjøpe whisky i gave til Alexander, men vi fikk også gått opp Calton hill, spist enda med afternoon tea og kost oss masse.

Det var solskinn og vakkert vær, så vi besluttet å få frisk luft. Vi hadde allerede sovet lenge og spist matpakkerester til frokost, så vi var klare for å erobre verden. I hvert fall Edinburgh. Vi startet med å beundre alle blomstene som stod i full flor på tross av at det er midt på vinteren.

Jeg hadde valgt identisk garderobe som i London helgen før, min rosa yndlingskåpe fra loftet på Bekkestua, blå lue med hvit kant fra & Other stories, nye spasersko fra Clarks og ny grønn veske fra Michael Kors.

Vi gikk over the Meadows, langs South Bridge inn til High street og fant Whiski rooms, som vi hadde fått anbefalt dagen før.

Vi hadde nemlig planlagt å gi Alexander en disputasgave fra alle vennene i Norge og vi hadde landet på “en skikkelig dyr whisky”. Vi hadde derfor spurt hvilke steder som var best til sånt, og plutselig hadde vi vår egen lille whiskysmaking mandag ettermiddag.

 

De hadde masse godt utvalg, vi fikk smake mange dyre whiskyer og vi fikk veldig god hjelp til å velge. Vi endte til slutt opp med å kjøpe to dyre flasker til ham, for vi hadde så mange penger. Der er forresten veldig gøy å handle for andres penger. Kanskje jeg burde gjøre det oftere…

Etter at vi hadde kjøpt whisky bestemte vi oss for å gå opp Calton hill. Calton hill var en av de få turistattraksjonene i Edinburgh vi ikke hadde gjort, så vi bestemte at det endelig var på tide. Det var muligens litt upraktisk å bære to flasker whisky opp dit, men må man så må man.

Calton hill er en liten haug med mange minnesmerker. Det er også veldig fin utsikt til Arthur’s seat der 🙂 Jeg liker haugene til Edinburgh, de er så fine å se på og du kan se dem fra over hele byen.

Vi klatret på monumentene, jeg skrapet opp tuppen på de nye skoene mine og så gikk vi ned og fant lønsj. Fint vær er alltid finere på steder hvor det er mye dårlig vær, så vi hadde en veldig fin dag ute. Mer om resten av dagen kommer senere.

English: Monday in Edinburgh was spent sleeping in, walking through town, buying expensive whisky for Alexander and walking up Calton hill.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *