Å bygge en globus fra Japan

På onsdag satte Bror og jeg av hele dagen for å endelig prøve å bygge en globus fra Japan som jeg ga ham i vinter.

Vi erfarte at en globus fra Japan selvfølgelig kommer som flatpakket papirversjon som må limes sammen. Vi fant også ut at det ikke var én globus fra Japan, men tre. Vi startet med å lime basen, eller stativet, globusen skulle stå på. Vi innså umiddelbart to ting; dette kom til å være vanskelig og vi måtte gjøre det på en mindre pen overflate.

Etter relokering til kjøkkenet fortsatte vi med globusene. Den første, lengst til høyre, var den enkleste. Den var det bare å brette, akkurat som plakaten jeg har her hjemme. Globus nummer to var litt vanskeligere. Den krevde i hvert fall litt liming.

Her ser dere dem, AuthaGraph-projeksjonen fra et flatt ark og som en mellomting mellom en globus og en tetrahedron. Det er fasinerende hva som blir fordreid og hva som ser likt ut. Etter å ha prøvd oss på mellomtingen som bestod av fire biter var vi klare for en ordentlig globus fra Japan.

Globusen var virkelig ikke enkel å få til. Det var en haug med bittesmå biter, mye presis liming med bruk av tannpirkere og mye venting og holding mens det tørket. Heldigvis hadde vi sushi til middag og juleøl som holdt oss med selskap.

Mons var utrolig netthendt og flink til å lime de siste bitene sammen. Det var litt av en fiklete jobb å lage en globus av papir, ikke overraskende, men den ble veldig kul!

Slik så de ut til slutt, de tre globusene, fra flat til rund. Det var samtidig veldig morsomt og veldig kjedelig å lage dem, du måtte være litt netthendt og det hjalp å være tre, men ordentlig fine ble de. Det tok fem timer og var vanskelig, men det var morsomt å henge med verdens beste bror og å drikke juleøl 😉

English: last Wednesday I spent building a globe in paper with my borther. It was hard and took five hours, but it was fun. And did I tell you I have the best brother?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *