Bryllupsdag hjemme – for en gangs skyld

For en gangs skyld var vi hjemme for å feire vår bryllupsdag i år. Da vi forlovet oss for snart ti år siden, bestemte vi bryllupsdag etter når vi tenkte det kunne være fint å feire bryllupsdag. Vi tenkte at bryllup skal man bare ha én gang, mens bryllupsdag skal man (i hvert fall etter planen) feire resten av livet. Så når ville vi feire bryllupsdag?

To glade personer som bare trenger lett jakke når de skal gå til restauranten for å feire 9 års bryllupsdag.

Vi valgte oss 11. oktober. Da hadde vi 9 måneder til å planlegge bryllup, var utenfor høysesongen og fikk bryllupsdag på en tid der vi ikke har noe annet å feire, men der man virkelig trenger noe å feire. Dessuten, når man gifter seg i oktober i Norge så kan man gifte seg i bunad uten å smelte helt vekk 🙂

Meg under talen min i bryllupet vårt i Sandvika kino. ©2014 Foto: Alexander Vestrum. Krediteres ved all bruk. Ved spørsmål eller ønske om bruk, kontakt vestrum@gmail.com.

Men i oktober 2023 var det ikke noe behov for hverken stakk eller strømpebukse. Jeg hadde kjole kjøpt i Sør-Korea i 2013, veske arvet av farmor, lave lakksjo fra Michael Kors og verdens beste brokadebomber fra Baum und Pferdgarten. Alt er mer enn 10 år gammelt. Lurer på hva jeg skal gjøre når den jakka blir utslitt.

Oktober i Brussel er ikke som i Oslo.

Vi pyntet oss (tok på gamle favoritter) og ruslet ned til La Bonne Chère for å spise middag. Det fine med de bittesmå husene og trange gatene i Brussel, er at det ikke er langt å gå tre kvartaler.

En av våre mange hyggelige nabolagsrestauranter på Sablon – La bonne Chère.

Og så gjorde vi det vi gjør best – spiste deilig mat, testet ny vin og pratet om livet. Sladret med personalet, sladret om de andre gjestene, mimret om tidligere bryllupsdager og planla neste sted vi skal oppdage.

Erik hadde valgt den sløyfen jeg liker best – den med store prikker <3

Det var første dag med ny meny på restauranten, så vi fikk teste flere vinalternativer til flere av rettene (men måtte også vente litt ekstra på maten). Men man får alltid ekstra god service når man sier man har bryllupsdag 😉

En klassiker – østers med champagnegranité.

Jeg er veldig glad for at Erik nå spiser litt østers. I hvert fall når det er champagnegranité på 🙂

Mmmm, mini sitron- og marengspaier.

Og slik feiret vi vår niende bryllupsdag. I fjor feiret vi den ved Ganges i India og i 2021 på vei over Atlanterhavet. Så får vi se hvordan vi skal feire 10 år neste år!

English: this year, we celebrated our 9 year wedding anniversary at our local restaurat here in Brussels.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *