Baker Rigal i Lille Tøyen Hageby

På søndag fikk vi endelig testet ut Baker Rigal! Egentlig skulle vi lage indisk pinnekjøtt, som vi måtte kjøpe litt mer krydder til og ellers bare være hjemme. Vi bestemte oss for å ta krydderkjøpingen som en tur, siden det var så fint vær og gikk over Keyserløkka, forbi Hasle kirke (utrolig utsikt derfra) og inn i Lille Tøyen. Der har noen slektninger av meg startet Baker Rigal.
image

Det er mammas tremenning Frank som har startet det som familiebedrift. Han er oppvokst i Frankrike og har kone fra Peru, så de har en fantastisk blanding av kulturer hjemme og bakeriet deres er da altså i Frankrikes tegn.

image

De har bakeri og utsalg rett ved siden av Lille Tøyen Kolonial (der alle hipsterne går) og lager alt mulig av surdeig. Og ikke hvilken som helst surdeig, men levain, som er helt uten gjær. Magi.

image

Dette er Frank, det er han som er Baker Rigal 🙂 De baker i løpet av dagen, så alt er utrolig ferskt og i tillegg til brød lager de pizza og snurrer.

image

Vi kom rett før de stengte kl 15 og fikk det siste pizzastykket og to eple- og kanelsnurrer. Så utrolig gode! Og morsomt å smake surdeigen gjennom kanelen og eplet. Anbefales på det sterkeste! De har åpent onsdag til søndag hver uke 🙂

Edit: de flyttet til Alexander Kiellands plass sommeren 2018 og har nå bord både inne og ute.

English: on Sunday we went for a walk to buy spices and ended going past the new bakery Baker Rigal in Lille Tøyen, opened my one of mye relatives, Frank. They do old school French sour dough baking, and you really should come by.

One thought on “Baker Rigal i Lille Tøyen Hageby

  1. Takk for så hyggelig post om oss!
    vi har forandret litt på åpningstider: ons – fre 10:30 – 18:00, og lør – søn 09:00 – 17:00
    Dessuten selger vi også varm sjokolade, som er egentlig laget på fransk vis, nemlig med smeltet mørk sjokolade av høyeste kvalitet (over 70% kakao), både fra Peru, Ecuador, Dominikanske Republikk, Madagaskar og Uganda.
    Håper å se dere snart igjen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *