Tolv skilling

Jeg var på Trøndelag teater og så Tolvskillingsoperaen av Bertholt Brecht med Pia og Erik på torsdag. Det er et teaterstykke med syning som handler om undergrunnen i Soho, fattigdom og kriminalitet. Men også om frihet. Det var et spennende, tankevekkende og morsomt stykke, alt på en gang. Hovedrolleinnehaveren var ordentlig flink og oversettingene til norsk (trøndersk, for det meste), var ordentlig bra. Pia og Erik er teatervennene mine. Jeg har ikke så mange venner her i Trondheim som blir med meg på teater, men jeg har to og det er helt fint.

Vi brukte også teaterkortet, forresten. Teaterkortet mitt kostet bare 150 kr og det gjorde at teaterbilletten min bare kostet 100 kr i stedet for 210. Så jeg trenger bare å dra på en forestilling til og så har jeg tjent det inn 🙂 Ikke at det blir vanskelig å komme seg på teater igjen, men det er fint å ikke bruke så skrekkelig mye penger på teater.

I dag er det prøvemiddag på Edgar. 4-retters middag til mindre enn 100 kr retten, det er fint, det! I morgen skal jeg på Tropa de Elite 2 på kino og på tirsdag er det cocktailaften igjen! Ja, og så er det UKA-program onsdag, torsdag, lørdag og søndag. Kulturuke noen? Koser meg, gjør jeg.

Om jeg får til å være flink jente så kommer det kanskje anmeldelser (i hvert fall noen ord) om forestillingene også. Ikke for det, jeg sitter på kontoret og jobber med datasettet mitt hver dag også. Sindre har hjulpet meg med å bekjempe excel og nå begynner det virkelig å likne på noe. Jeg gleder meg til å begynne med analyser som kjører i flere dager 🙂 Mindre enn 8 måneder igjen til jeg leverer masteroppgaven nå…

3 thoughts on “Tolv skilling

  1. Jeg går i teateret av og til. Asbjørn, Joakim og jeg så Tolvskillingsopaen lørdag. Dette er tredje gang jeg er i teater siden i sommer. Bare så du ikke tror at vennene dine ikke går i teateret, altså.

    • 🙂 Du er nå kommet over i lista over folk jeg bruker for å få selskap på teater. Jeg vet ikke helt hva det blir framover hos Trøndelag teater, men vi får se. Og du må gjerne invitere meg når du skal på tur også 🙂

  2. Jeg skal jo selvsagt i teater under UKA. Jeg skal på teater triatlon 17de, 18de og 19de oktober, med hhv. impro, nattforestilling og barneteater. Også skal jeg få med meg revyen et par-tre ganger. Også skal jeg på supperevyen, men har ennå ikke bestemt meg for når.

    Ellers er det jo flere teatertilbud i byen. Det siste jeg så på teater før Tolvskillingsoperaen, var Sweney Todd på Antikvariatet. Avant Garden har også teater, og Familien viser noe av og til. Så det er rikelig med tilbud.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *