Botanisk hage på Tøyen

DSC_7241

Noe av det jeg liker best i byer er botaniske hager. Når jeg reiser liker jeg å dra innom byens botaniske hage, men jeg hadde egentlig aldri vært i botanisk hage på Tøyen. Men etter å ha bodd i Oslo i over et år, hadde jeg ennå ikke vært der. Men i løpet av sesongen i år har jeg vært der tre ganger.

Botanisk hage endrer seg gjennom årstidene og alle trærne og blomsterbedene og veksthusene endrer seg hele tiden. Så for å virkelig få alt ut av en botanisk hage må man komme igjen med jevne mellomrom. I år har jeg vært innom hagen mange ganger og sett hvordan den har utviklet seg.

  • Jeg anbefaler å komme i begynnelsen av april når magnoliaen blomster (men den blomstrer kort) og se på alle vårblomstene som begynner å komme fram.
  • DSC_7289
  • Så bør man være tilbake i tidlig juni når de første sommerblomstene kommer så man får med seg den store blomsterprakten.
  • DSC_7340
  • Men sommerblomster er ikke bare sommerblomster og i løpet av august er det mange blomster som har endret seg.
  • Til slutt må man få med seg høsten, de gule bladene, bærene og de aller siste blomstene for sesongen.
  • DSC_7393
  • I tillegg elsker jeg veksthusene der det er spennende planter og mye å lære. Og har du flaks så får du sett kaktusene blomstre.
  • DSC_7257 DSC_7250 DSC_7256

Det er flere guidede turer i botanisk hage gjennom sesongen og det ermulig å være medlem i venneforeningen. Det er mye spennende å lære der, men det er kanskje lurt å ta med seg en planteinteressert venn, da lærer man enda mer.

Det er mange forskjellige områder i hagen og jeg anbefaler å a en god kikk på kartet ved inngangene og prøve å gå innom alle områdene. Det er en fjellhage med fjellplanter, en systematisk hage der plantene står etter det vitenskapelige systemet, det er en hage med gamle hageplanter, en med gamle matplanter, samt store plener, kafe og veksthusene da.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *