En tidlig fascinasjon for maur

Jul og nyttår 2009/2010 var jeg på klassetur på New Zealand, i Australia og i Singapore med klassen min i biologi på NTNU. Jeg tok ikke dykkerlappen som alle de andre, men jeg kjøpte meg mitt første kamera, et Canon Powershot. Det hadde optisk zoom og manuelle funksjoner (som jeg ikke brukte så mye) og kunne ta bilder av små ting, som planter og insekter. Noe av det første jeg oppdaget var veldig vanskelig var å ta bilde av maur. De beveger seg utrolig fort for størrelsen, er på skogbunnen der det aldri er ordentlig med lys og de er vanskelige å få i fokus. Så her presenterer jeg fem hederlige forsøk på bilder av maur, tatt i Australia, januar 2010.

IMG_1583

En maus med lange, lange bein. Min egen linse skygger for blitsen.

IMG_1646

Utgangen til en underjordisk maurtue, i et naturreservat der de drev med regelmessig skogbrann.

IMG_1648

Her kan man så vidt skimte maur på vei inn og ut av tua.

IMG_1688

Mitt beste maurbilde hittil, en liten, stuttjukk, svart maur på en trestamme.

IMG_1776

Maur som bærer egg langs en dø trestamme.

Har du prøvd å ta bilder av maur? Har du noen triks?

English: I went on a trip to New Zealand, Australia and Singapore in December 2009 and January 2010 with my bio class at uni. I bought a camera for the trip and through the whole thing I tried to take photoes of ants, these are my five best ones from Australia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *