Kjentmannspost på Snellingen

For to uker siden var det plutselig tid til å ta en kjentmannspost igjen og denne gangen gikk turen til Snellingen.

DSC_0143

Vi skulle gå til Snellingen fra Grua, så først hoppet vi på toget fra Tøyen stasjon. Vi startet fredag etter jobb og tok 15:27 toget. Det er deilig at det er gangavstand til toget som tar oss rett ut i skogen.

DSC_0148

Vi hadde med oss teltet vårt, så det var full oppakning. Det ble en veldig god øvelsen til vi skal gå fra hytte til hytte senere i sommer. Vi kjente begge at det var lenge siden vi hadde gått langt i fjellstøvler og siden vi hadde ordentlig sekk på ryggen.

DSC_0151

Etter en liten time på toget var vi framme på Grua. Det første stykket var på vei og det er alltid morsomt hvor mye vanskeligere det er å finne blåmerkinga i et boligfelt enn i skogen, men til slutt var vi på riktig vei.

DSC_0158

Det var en lang stigning opp i skogen, men den gikk i lavt tempo for det var utrolig mye markjordbær langs veien. Det var bare akkurat at jeg klarte å få med Erik opp bakken for han var veldig opptatt med å plukke.

DSC_0170

Men til slutt kom vi opp bakken og fikk litt utstikt! Ikke at det så så annerledes ut, granskog likner liksom på seg selv.

DSC_0210

Vi rakk både bading og middag underveis (kommer tilbake til det) mens skyggene ble stadig lenger.

DSC_0218

Det var helt nydelig i skogen selv om klokka nærmet seg ti. Til slutt kom vi ut på noen gressletter og fant enda flere sauer og til slutt Snellingen.

DSC_0229

Snellingen er en gammel plass med flere gårder og en av hyttene er en turistforeningshytte. Den er ubetjent og ligger fint til, så lenge det ikke er vindstille og myriader med knott (som det var da vi var der).

Kjentmannspost 38 som vi skulle ta heter midtveissteinen og ligger litt videre østover for hytta, mot vannet Snellingen.

DSC_0236

Posten står midt i stien, så den var ikke vanskelig å finne. Jeg tror kanskje at dette er det seneste vi har tatt en post. Det var jo nesten midt på natten, selv om det ikke ser sånn ut.

DSC_0238

Her sitter jeg og hviler meg på midtveissteinen. Den var for å sette seg på og hvile når man skulle gå med mel fra mølla ved vannet tilbake til gården. Bra stein.

DSC_0239

Dagen etter bar det videre til en ny post, men det tar vi senere.

English: two weeks ago we took the train to Grua and walked to Snellingen to get another kjentmannspost. We had a beautiful evening in the forest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *