Klar for fjelltur!

Som jeg har fortalt allerede skal Erik og jeg på fjelltur i sommer og etter mye fram og tilbake har vi endelig bestemt oss for hvor vi skal gå. Vi hadde en liten bestillingsliste for turen vår, som jeg tenkte å dele med dere:

  • Fordi vi har dårlig råd nå ville vi ta toget både til og fra tur. Fordi Erik jobber i NSB er tog den aller billigste reisemåten for oss. Så hvor kan man gå på tur og ta tog både til og fra?
  • Også fordi vi har dårlig råd vil vi helst ikke bo på for mange betjente hytter. Men vi vil ikke bo på ubetjente hytter, for det er slitsomt å bære all maten man skal spise, så vi vil ha så mange selvbetjente hytter som mulig.
  • Vi har ikke gått mye i fjellet over flere dager, så turen vår kan ikke være for lang. Vi har derfor bestemt oss for at fire dager på tur er passe. Da jeg var liten og gikk fra hytte til hytte en uke pleide vi alltid å ha en hviledag midt i, for å hvile føttene. Jeg tror derfor det er lurt at vi ikke går i mer enn fire dager i strekk.

Etter et besøk hos mamma og pappa for tips fikk jeg mange tips og også en turplanlegger fra 2000. Den var akkurat det vi trengte for å klare å sammenlikne ulike ruter.

image

Vi endte opp med Hardangervidda, men det var flere steder vi kunne gått. Vi kunne tatt toget til Røros og gått noen dager langs toget. Vi kunne tatt toget til Dombås eller lenger opp på fjellet og gått enten østover eller vestover. Eventuelt tatt Raumabanen og gått over fjellet til Dombås. Men vi ville ha passe mye fjell, passe lange dager og ikke for vanskelig terreng, så da ble det Hardangervidda.

Vi har bestemt oss for å gå i en halvsirkel sør for Hardangerjøkulen, fra Haugastøl til Hallingskeid. Flaks for oss er det ett kart som dekker (nesten) hele ruta vår; Finse. Så nå har jeg har kjøpt kartet og vi er klare for vår første ordentlige fjelltur!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *