Skalldyrtårn og siste kvelden i Frankrike

Den siste kvelden i La Grande-Motte dro vi på yacht club de La Grande-Motte og spiste deres aller største skalldyrtårn.

dsc_0806

Det var “white party” på klubben den dagen, men det var bare Karen som kom korrekt antrukket. Jeg hadde pakket et ordentlig pent antrekk, men hvitt var det ikke. Den asymmetriske kjolen har jeg arvet av svigermor og er perfekt i varme klimaer. Stroppesandalene er fra United Nude (tre år siden) og beltet Dolce & Gabbana (åtte år siden). Perlene var det eneste hvite 🙂

dsc_0828

Målet for kvelden (i hvert fall for Karen og meg) var skalldyrtårn og etter en grundig lesing av menyen fant vi ut at bare det største var best.

dsc_0830

Det var tre etasjer og på den nederste fikk vi 24 østers, kreps, snegler og reker. Det var egentlig østersene som gjorde forskjellen på den største (og hummeren) og den rett under og jeg tror jeg kunne klart meg med halvparten så mange, men det var veldig morsomt å bestille den aller største.

dsc_0831

I den midterste etasjen var det vongoleskjell, blåskjell, reker, både tårnsnegler og sånn piggete snegler og flere kreps. Rå blåskjell var virkelig ikke min greie, men de var også det eneste jeg ikke syntes var godt i tårnet vårt. Krepsene derimot var utrolig gode. Mmmm, kreps. Lurer på om jeg burde valfarte til Sverige for å oppleve kräftskiva som jo er krepsefest. Så god idé.

dsc_0832

Den øverste etasjen var luksusetasjen. Her var det en hel gigantisk krabbe, verdens største hummer og enda flere kreps og reker. Som dere ser var det litt av et kunstverk. Hummer lent mot krabben som holder kreps i klørne. Nesten litt som sushi på en måte, rå sjømat der presentasjonen er halve opplevelsen.

dsc_0835

Skalldyrtårn i solnedgang, hva kan vel være vakrere?

dsc_0841

Dette er Karen som står oppreist for å dele opp kunstverket, så massivt var tårnet. Det hele var bare en surrealistisk opplevelse.

dsc_0845

Sjakktrekk å ikke ha hvit kjole når man spiser med hendene og knekker opp gigantisk klør så det spruter over alt. Dette er grunnen til at dyre restauranter har store tøyservietter, de må dekke hele deg når du spiser dyr grisemat.

 

dsc_0867

Isen som maten lå på smeltet utrolig fort og rant ned i tallerkenene våre (vi satt dem lagelig til, ellers hadde det rent ned på bordet og rett i fanget på oss). Så med en gang vi kunne flyttet vi maten ned på færre fat og fikk dem til å rydde tårnet litt. Så fornøyd ser mat ut når man har spist sjømat i tre timer, forresten. Jeg hadde skrukkete fingre resten av kvelden også, sånn går det når du spiser med fingrene…

dsc_0870

Dette var alt som ble igjen av skalldyrtårnet vårt. Syv blåskjell, ni tårnsnegl, tolv piggete snegl. To damer, ett tårn, en veldig imponert servitør.

Hele middagen kostet meg 90 €, det vil si inkludert vin og avec, noe jeg ikke synes er veldig dyrt. I Oslo koster jo en østers 100 kr på restaurant, så bare 12 østers hadde kostet meg mer enn hele middagen til sammen. Tusen takk til Karen for at hun var med å dele et tårn med meg og til Kelly, Morten og Erik som lot oss få gasse oss med tårnet og ikke egentlig være godt middagsselskap…

English: the last night in La Grande-Motte Karen and I had the deluxe seafood tower and it was the most amazing thing.

4 thoughts on “Skalldyrtårn og siste kvelden i Frankrike

 1. Forskjellen på det store og litt mindre tårnet var hummer (og 12 østers). Det var ikke hummer på de mindre variantene, men man kunne bestille det som tillegg.

   • Jeg tror heller ikke jeg hadde syntes det var noe poeng å bare få 12 ekstra østers, men hummer er fint. 🙂

    Dessuten klarte jeg å spise all maten nesten uten å søle. Totalen ble bare en liten flekk i en fold i skjørtet. Jeg anser det som en seier.

    • Helt enig! Tenk å spise så mye slafsemat og komme seg gjennom det nesten uten flekker. Det er sånn man vet at man er en “ekte dame”…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *