Cocktails i bursdagsgave til Ruben

Ruben ble 30 år i mai og vennegjengen ga ham cocktailaften i bursdagsgave. Men så kom sommeren, Håkon og Ruben ble syk, men til slutt ble det cocktails!

dsc_0324

Vi hadde forberedt oss godt for kvelden og dekket opp i stua. Når folk skal stå og mikse cocktails hele kvelden er det hyggelig at alle er på stua, heller enn å forsvinne inne på kjøkkenet. Voksduk er ikke noe vi bruker til vanlig, men det var veldig praktisk!

Vi hadde laget en plan over cocktails vi skulle gjennom og derfor funnet fram glass av alle sorter. Champagneglass, martiniglass og høye og lave whiskyglass måtte til på lørdag. Shakere, rørepinner, frisk frukt og isknuser er slikt man trenger for en vellykket cocktailaften.

dsc_0326

Bursdagsbarnet var klar for cocktails og en skikkelig bra lørdagskveld.

dsc_0327

Førstemann ut var Morten. Han lagde martinivarianter til oss. Først en dry martini (gin, tørr vermut), så en vodka martini (vodka, tørr vermut) og til slutt en vesper (gin, vodka, Lillet). Feltet var uenig om den gin- eller vodkabaserte var best, men det viktigste var at de var kalde.

dsc_0334

Vi hadde enkel matservering. Wienerpølser, hjemmelaget potetstappe, sprøstekt løk og hjemmesyltet løk. Det var skikkelig godt med litt kraftig mat midt i cocktailene.

dsc_0338

Neste cocktail ut stod Erik for. Han hadde valgt en boulevardier, som er beslektet med negroni. Den hadde bourbon, Martini rosso og Campari. Den var bitter og frisk, som en kraftigere versjon av Aperol spritz. Det er en cocktailtype vi ikke serverer så mye hjemme og jeg vet ikke om jeg er overbevist ennå.

dsc_0350

Etter boulevardieren kom mojito! Etter noen komplekse cocktails var vi klare for den friskere og morsommere delen av skalaen. Silje og Kristian er mojitoeksperter og lagde mojito på ekte cubansk vis. Klappet myntebladene, hadde med hele stilken, muddlet sukker og limesaft, brukte både isbiter og knust is og til slutt ikke bare hvit rum som vanlig, men også en liten dæsj Angostura bitter. Det ble skikkelig god mojito! Anbefales.

dsc_0359

Erik var magisk og bakte boller. Surdeigsboller til og med. Han er jo på surdeigskjøret akkurat nå og det kan man like når man får boller på fest.

 

dsc_0367

Etter bollene var det Karens tur til å lage cocktail og hun hadde valgt en med sprudle. Hun hadde valgt en spennende en med bjørnebærsirup (lages selv), gin og sprudle, pyntet med en timiankvist. Som dere ser likte både jeg og Håkon cocktailen. Og så ble det så fint med den timiankvisten!

Til slutt lagde jeg cosmopolitan (vodka, limesaft, tranebærjus, Cointrau) med ingefær, insirert av en cocktail jeg fikk på F6 i august. Jeg hadde altfor mye ingefær i (sånn går det når du lager cocktail uten oppskrift etter en lang kveld med cocktails), men jeg liker varianten, så jeg skal helt klart prøve den igjen.

Det ble en veldig hyggelig kveld og jeg håper Ruben er fornøyd med gaven sin 🙂

English: a group of us gave Ruben a cocktail night for his 30th birthday in May and we finally had time to do it last weekend. We did many nice cocktails and had a good time.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *