God jul og romjul 2016!

Akkurat nå sitter jeg på Bekkestua og gjør meg klar for fireretters middag uten anstrøk av tradisjonell julemat og det er på tide å si: “God jul!” til alle på internett.

God jul fra julaften 2011! Jeg bodde i Trondheim, hadde et halvt år igjen av masteren min og var hjemme i juleferien.

Jeg hadde ny kjole fra Marc by Marc Jacobs, kjøpt i Trondheim og brukt første gang i the Met operaen i New York. Ah, hvilket år. De oransje øredobbene kjøpte Erik til meg på et hipster-søndagsmarked i Brooklyn og er fremdeles yndlingsøredobbene mine.

God jul fra julaften 2012, første jul etter at jeg var ferdig med å studere.

Bror hadde langt hår og som alltid fantastiske krøller. Det var juletre på Bekkestua og jeg hadde fænsi todelt kjole og hårtopp. På denne tiden var jeg ikke så flink til å huske å ta bilder, så det er ikke så mye å se fra julaften.

God jul fra julaften 2013! 2013 var sist jeg feiret jul på Bekkestua.

Jeg hadde ny kjole fra Sør-Korea med dødninghoder på og var veldig fin.

Vi hadde juleagave i stedet for juletre som vi la pakkene under. Det er sånn det blir i min familie, bare akkurat så mye julepynt og julestress som man gidder.

God jul fra julaften 2014 som vi feiret hjemme hos oss på Carl Berner.

Vi hadde invitert nesten alle i slekta og var 14 til bords. Det var folksomt på 75 kvadratmeter og mye gaver med tanke på at vi bare var voksne, men veldig fint.

Også i 2014 hadde jeg en kjole av året, en lilla kjole jeg hadde fått en skredder i Thailand til å sy etter modell av kjolen med dødninghoder fra Sør-Korea. Det var veldig smart syntes jeg, i stedet for å kjøpe to dyre kjoler, kjøpe en dyr og så lage en billigere kopi.

God jul fra julaften 2015! I fjor inviterte mine svigerforeldre alle hjem til seg på julaften, også min familie.

Juletreet det året hadde de hentet fra Eggedal. Tuntreet hadde blitt stort nok til å bli tatt med hjem 🙂 Her er tre av fire menn fra samme genrasjon, pappa, Eriks onkel Knut og far Kristen. Det var veldig fint å være alle sammen sammen, så man får kjent ordentlig på den familien man er en del av.

Selv om de har ganske stor stue var det folksomt på Blindern den dagen. Vi var nesten 20 stykker og jeg er imponert over innsatsen de hadde lagt ned, både med middag og med logistikken når 20 stykker skal åpne gaver.

Julaften kan være så mye, men det viktigste er at man har det hyggelig. Og spiser god mat. Mat er også viktig 🙂

English: God jul! These are my five last Christmas eves, small and big.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *