Jul i leiligheten på Carl Berner

I dag er det julaften (!) og det er jul i leiligheten her på Carl Berner.

I år begynte vi egentlig jula ganske tidlig, med vinterstjerna i stuevinduet allerede før desember.

Men det er jo mørkt i november også og vi trenger alle litt ekstra lys på denne tiden av året. Dessuten har det jo vært en grå og tåkete senhøst og da trenger men litt ekstra jul i leiligheten sin, bare for å holde humøret oppe.

Vi har hatt pene blomster i leiligheten nesten hele desember, og selv om det kanskje ikke er så julete, så er det veldig fint. Og så har vi smakt på juleøl til den store gullmedalje, selv om vi ikke har drukket opp hele jule(øl)kalenderen ennå.

Vi har ikke veldig mye julepynt (og jeg har satt ned foten om all julepynt som faktisk har med Jesus å gjøre), men vi har denne fantastiske lyslenka. I fjor hadde vi den over vinduet i stua, men i år fikk den henge over bildene innerst i stua. Den er en strengt blinkende lyslenke og alle lysene bytter farge, så den gir meg sånn deilig “jul på Kanariøyene”-følelse.

I den andre enden av stua står juletreet. Vi pyntet juletreet og satte ut julepynten allerede 10. desember, så julestemningen har vært her i to uker allerede, men det gjør ingenting! Årets tre er jo fra Ryghsetra og er derfor sjarmerende skeivt i alle retninger. Til å egentlig være en tilfeldig gran bak huset til Helge synes jeg det er veldig tett og jevnt.I år har vi gått for minimalistisk og gammeldags pynt, for det meste i rødt, gull og hvitt. Erik har masse gammeldags julepynt, epler, en utstoppet fugl, litt stygg-skumle nisser, julebukker og mye annet rart. Vi har også hengt opp noen julekurver, to Arne og Carlos-kuler og glitter. Julekurvene og glitteret er det eneste som kommer fra meg… Til og med juletrestjerna var med på Erik sitt lass 🙂

Jeg er veldig fornøyd med årets juletre, både at vi har et i år og med pyntingen. Så får vi se hvordan det klarer seg femte juledag når vi skal ha middagsselskap og det har blitt fire uker gammelt…

English: my apartment has been decorated for Christmas for two weeks already, but I wanted to give you a glimpse of what Christmas looks like in my apartment.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *