En solskinnsdag på Tøyen 

På lørdag brukte jeg hele dagen på Tøyen i solskinnet og virkelig nøt av alt man kan gjøre der.

Vi startet med frokost på Grådi, eller brunch som det jo er. Denne gangen gikk vi for strategien “vi bestiller alt som er godt” og det fungerte ypperlig. Jeg tenker å skrive egen anmeldelse av Grådi, men oppsummert blir den: dra dit!

Etter to timer frokost og strålende sol var vi ikke ferdige med Tøyen, så vi bestemte oss for å ta den “lange” veien tilbake til Carl Berner gjennom botanisk hage. (Noen hadde nemlig sett på instagram at det hadde begynt å komme blomster.) Men på vei mot botanisk hage bestemte vi oss for å kikke inn hos Naturens Mangfold. Der finner du det beste utvalget av museumsgjenstander på Tøyen etter zoologisk museum 😉 Så om du vil kjøpe en sommerfugl eller fin krystall er det dit du bør dra.

Vi måtte lete litt i botanisk hage for å finne uteblomstene, men de var så absolutt på vei Ah, sol og blomster, det er sånt man blir glad av.

Da jeg så disse sa jeg “de ser jo veldig ut som hvitveis, har jo så like blader. Kanskje de er gulveis? Er det noe som heter det?” Erik leser skiltet: “ja, det er det de heter!” Alltid morsomt når man “resonnerer” seg fram til hva en plante heter ved å bruke gammel kunnskap.

På vei hjem fra Tøyen handlet jeg beiken, oppdaget at alle butikkene var tomme for Stjernebacon og lagde syndige korgutter (har 45 dadler igjen, må finne noe å bruke dem på).

Hjemme skiftet jeg til festantrekk og endte opp med nesten bare pastell, men alle trenger å se ut som en glitterenhjørning innimellom. Den nye grønne veska og skoene fra Clarks har blitt umiddelbare favoritter forresten. Vel verdt investeringen.

Dagen på Tøyen ble avsluttet med hel, ovnsbakt høne i Ringveien og et mål om å finne drinker for å drikke opp søt vermouth. Etter middag dro jeg på fest hos Elisabeth, men det er en annen historie.

English: last Saturday was spent at Tøyen, brunching, going into wierd shops, smelling the flowers in the botanical garden and having dinner with friends.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *