En dag i Bergen 

I går kom jeg hjem fra Edinburgh og i dag er jeg i Bergen.

Jeg skal på intervju kl 11 og besluttet at den beste kombinasjonen av raskt og økonomisk var å fly bort og ta toget tilbake. Så nå har jeg flydd for femte gang på to uker og togturen senere i dag blir fjerde gangen jeg tar Bergensbanen på et halvt år. Men får jeg jobb her blir det jo betraktelig mer reising, så.

Jeg har seks timer i Bergen i dag og de skal brukes til intervju, telefonmøter, kaffedeit med Geir og å kjøpe pizza som jeg kan spise til middag på toget.

Det er en vakker solfylt dag i Bergen, så det er mulig jeg rusler litt rundt i byen også. Men etter å ha kjøpt mye nytt i det siste blir det i hvert fall ikke noe shopping.

Edit 20:17

Intervjuet tok 3,5 time og inkluderte lønsj og oppgaveløsing. Jeg satt øverst på loftet i et restaurert hus på Bryggen, den kaldeste dagen i Bergen på årevis og tenkte på hvordan det ville være å jobbe der. Jeg snakket om doktorgraden min med noen som kanskje ville ansette meg for første gang og det gikk helt fint.

Jeg ruslet gjennom sentrum i solskinnet og drakk te mens jeg ventet på Geir. Vi snakket om jobb, å bo i Bergen og om overtidsmat. Jeg kjøpte skillingsbolle og vårruller og spiste dem på toget.

Det er ikke nok dekning til å ringe folk og jeg skulle ønske jeg hadde tatt med lærebøkene i prosjektledelse. Tenk, neste uke begynner jeg på BI. Det er kanskje ikke så rart å tenke på for alle dere der ute, men jeg synes virkelig det er rart. Det er som at jeg kjenner at jeg ikke lenger kan tenke på meg selv som 100% biolog lenger.

English: I am spending the day in Bergen today, because I have a job interview. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *