Båttur på kanalene

Etter en lang dag med utflukt tok vi en dag med båttur på kanalene innenfor Le Grau-du-Roi.

DSC_0442

Det er et kjempestort flatt våtmarksområde som de har drevet med i hundrevis av år og det går kanaler over alt. Vi hadde valgt den lange turen og skulle få en fin runde og se litt natur.

DSC_0447

Jeg hadde vært taktisk og valgt bredbremmet hatt og lys og lett kjole.

DSC_0463

Vi tøffet under lave broer og forbi både store og små sluser. Veldig svære greier når landskapet er helt flatt.

DSC_0516

Dette er festningsveggen i Aigues-Mortes. Det er en gammel by som ved tidens og elvas hjelp har flyttet seg lenger og lenger fra havet. Så nå ligger den litt inn i landet, bare knyttet til havet med kanaler. Og så er Le Grau-du-Roi blitt havnebyen til Aigues-Mortes. Det var absolutt et bra sted å dra på båttur til og der var tydelig at mange hadde egne båter der også.

DSC_0525

Vi kjørte også forbi masse flamingoer, men vi kom aldri nærmere enn dette. Det er nemlig masse ville flamingoer der hvor Karen har hytte og det var veldig morsomt å se dem i virkeligheten. De er ikke den samme superrosa varianten som de har andre steder, men når de flakset kunne du se at de var rosa under vingene. Veldig morsomt.

DSC_0529

Vi kjørte også forbi et saltverk på båtturen vår. Det salte havet, store flate landskapet og evinnelige varmen er perfekt for å lage salt. Rikdommen til Aigues-Mortes kom fra saltproduksjon faktisk, så det er et luksusprodukt de har hold på med lenge. Bra salt var det også 🙂

DSC_0539

Etter turen måtte vi ha en dukkert før vi syklet hjem. Jo flere dukkerter på en dag, jo bedre sommerdag har det vært, vet du 🙂

English: the next day we went out on a boattrip to discover the area and spend some time on the canals. A very nice day.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *