Ølsmaking i Frankrike

Noe av det vi gledet oss mest til i Frankrike var å spise og drikke godt og billig. På Carrefour kjøpte vi inn alt ølet de hadde, for å ha ølsmaking.

DSC_0180

Vi kjøpte mange flere øl enn dette, men et sted måtte vi jo starte 😉 Jeg vet ikke hvor mye øl dere drikker, men dere vet sikkert at Frankrike ikke er kjent som en stor ølnasjon. I motsetning til Tyskland som klarer å lage både vin og øl, lager Frankrike veldig mye vin og veldig lite øl. Ølen man får tak i i Frankrike er pils, basert på røde frukter eller fra Belgia.

DSC_0182

Men vi var ved godt mot! Ettersom vi knapt har vært i Frankrike har vi ikke prøvd så mye forskjellig øl, så det var mange muligheter for å utfordre seg selv. Vi kjøpte bare én flaske av hver og var fem stykker, så det ble ikke mer enn en smak på hver, men for flere av dem var det mer enn nok.

DSC_0183

Skål! fra Morten. Kelly og Morten er ikke så opphengte i øl som Karen, Erik og jeg, men hadde det fremdeles morsomt med å prøve de forskjellige ølene. Sesongølet for sommeren var tydeligvis “rouge”, som betydde at det var brygget med røde frukter og for det meste smakte rusbrus.

Ettersom jeg foretrekker ølen min mørk og fyldig er det ikke så rart at den franske ølen ikke falt så i smak på vår ølsmaking.

DSC_0184

Innimellom har man uflaks og får siste slanten i en flaske og må sile ut grumset med et kaffefilter… Følger dere meg på Untappd ser dere at jeg drakk veldig mange øl som jeg ikke likte veldig godt, men jeg er glad for at jeg har prøvd 🙂

English: we bought all the beer in Carrefour and it was all strange and fruity.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *