Sandslott for eksperter

Den første dagen i La Grande Motte tok vi det rolig, kjøpte all osten, ølet og vinen på Carrefour og dro på stranda og lagde sandslott. Jeg lagde sandslott i hvert fall.

DSC_0157

Vi syklet til stranda fra hytta. Det var allerede sent på ettermiddagen, så det var ikke så brennende hett lenger. Men fremdeles varmt, da, det ble nesten ikke kaldt mens vi var der.

DSC_0159

Vannet var litt kaldt, dessverre, men det var veldig deilig å bade etter en lang dag i varmen. Det var forresten veldig langgrunt langs alle strendene vi badet på , så man måtte alltid gå utrolig langt ut for å bli våt til navlen. Utsøkt tortur når vannet er litt kaldt.

DSC_0165

Etter at vi hadde badet bestemte jeg at det var på tide med sandslott. Det var noen barn som hadde gått fra utstyret deres, så jeg lånte det litt. Jeg hadde klart å legge igjen min egen spade hjemme, ekstremt urutinert av meg.

Så prosessen for å lage et sandslott er dette:

  1. sanden må være finkornet og ikke for tørr
  2. skrap av det øverste tørre laget med sand, så du kommer ned til det våte partiet
  3. riss opp formen på slottet ditt. Det enkleste er å starte med et kvadrat
  4. gravvollgrav på utsiden av risset og bruk sanden til å bygge opp slottet.
  5. når du har laget en stor haug skyver du den ut på kanten av risset, skyver sanda med den ene hånda og støtter med den ene hånda så ytterveggen blir rett og fin. Gjør det rundt hele, hjørnene er spesielt vanskelige.
  6. etter at du har klappet sidene glatte med hendene bruker du spaden for å klappe enda hardere og så det blir enda glattere på utsiden

DSC_0167

Med hovedkonstruksjonen klar er det på tide å bli kreativ. En bøtte er alltid best om man vil lage tårn. Fyll den med passe våt sand, slå det hardt sammen med spaden og hvelv den forsiktig over der du vil ha et tårn. Husk å slå på bunnen av bøtta før du tar den vekk, det hjelper faktisk.

DSC_0175

Du kan også lage flere etasjer, små tårn, lange trapper, balkonger og annet. Det viktigste er å ha en god spade, det vil si en med rett bunn (ikke som den gule du ser i bildet) og rette kanter. Da får man pene trappetrinn og kanter.

DSC_0176

Det siste du trenger er pynt. På stranda i La Grande Motte var det ikke mye man kunne pynte med, dessverre. Det eneste jeg fant var en fjær og en våtserviett. Men man tager hva man haver.

Tada!

English: my secret passion is building sand castles. So I made one in La Grande Motte too.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *