Siste lønsj på stranda

Den siste dagen, etter akvariet, spiste vi lønsj på stranda og tok en dukkert før vi dro hjem for en siste, episk, Fransk middag.

dsc_0778

Fra akvariet gikk vi bare rett ned til stranda (sikkert 100 meter) og fant en liten restaurant. Den lå fire solsenglengder fra vannet og hadde skygge og det var alt vi trengte.

dsc_0780

På tross av litt slumsete sørvis fikk vi etter hvert maten. Salatene deres var monsterstore. Dette var en skalldyrsalat og det var både to store stykker fisk, kreps og et fjell med salat.

dsc_0782

Jeg bestilte salat med skinke og gåselever (sånn er det på strandsjapper i Frankrike, de har gåselever og ekte champagne på menyen) og det var så stor at jeg faktisk ikke orket å spise den opp. Tror jeg aldri har blitt så mett på salat før.

dsc_0786

Det beste franskmennene har funnet opp (tror jeg, i hvert fall på topp 10-lista) er café gourmand. Det er en espresso med noen små munnfuller med kake. Perfekt dessert når man ikke vil ha en stor dessert, bare noen få munnfuller. Så får man litt kake, en makron, is og pudding/panacotta og er forsynt.

dsc_0789

Kaptein Korme koste seg på stranda, stappmett på salat. Litt random, men: jeg ga fort opp BH i Frankrike. Det er varmt og svett og klamt, du orker uansett ikke å hoppe og sprette rundt så mye og Frankrike har alltid vært kjent for frilynt puppe-policy (selv om burkinidebatten i sommer har satt det hele litt på kanten), så jeg syntes at det bare var rett og rimelig. Selv om det egentlig var svært få som var toppløse på stranda. Det var for det meste meg og damer på 45+.

dsc_0792

Etter lønsj på stranda tok vi en dukkert, det vil si gikk 150 meter ut så vi ble våte på skuldrene og så kjørte vi hjem for å spise middag. Jeg skulle gjerne bare levd i La Grande-Motte, spist ferskt brød, god ost, hengt på stranda og lest bøker. Livet, altså.

English: nothing beats lunch on the beach and a swim before you head home. And we had the most massive salads I have ever seen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *