En dag i akvariet!

Er det noe jeg ikke helt klarer å motstå så er det en dag i akvariet. Jeg elsker å kunne se fiskene helt nært og å kunne reise verden rundt uten å flytte meg.

dsc_0668

De hadde fine treskulpturer utenfor, så det ble nytt bandbilde. Akvariet Seaquarium, har spesialisert seg på haier, så det gledet vi oss til å se. Det er jo egentlig slemt å holde ville dyr fanget, men fisk har ikke like vondt av å bli sperret inne som dyr i zoologiske hager og fisk er så mye vanskeligere å se i naturen, så jeg synes det går greit.

dsc_0694

Det første vi så der inne var tanker med sjødyr fra Middelhavet. Det er så utrolig annerledes i Middelhavet enn langs norskekysten og kanskje ekstra spennende for meg som allerede kan så mye.

Denne skumle her er en murene. Det er en ål som lever rundt hele jorda, men for det meste i varmt vann. Er den ikke kul?

dsc_0716

De hadde også montere med fine koraller og anemoner. Vet dere at de også er dyr? Det er noen av de eldste og enkleste dyrene på jorda. Svamper er de eldste dyra om dere lurte.

dsc_0721

Så var det en monter med rare tynne fisk som så ut som slanger og som sto i sanda og veivet som gress.

dsc_0722

Og flate fisk som også prøvde å se ut som gress. Vet dere hvorfor den stripete fisken har en sort prikk på finnen? Det er for at det skal se ut som et øye, så det ser ut som den er “så stor mellom øya” og derfor mye større og skumlere enn den er. Det er også vanlig å se på vingene til sommerfugler.

dsc_0726

De hadde et basseng man kunne gå under og se opp skilpadder og haier. Skilpadder er jo ikke fisk, men intelligente dyr som lever i de store, frie vannmassene og det var ikke vanskelig å se på dem at de hadde det fælt 🙁 Tror ikke haiene hadde det så fint de heller, de lever jo også på store områder, men ja. Huff.

dsc_0736

Vil du se skilpadder bør du dykke eller snorkle der de bor. Er best det. En dag i akvariet bør ikke være nok.

dsc_0742

Det var et annet stort akvarie med haier også, men jeg synes de store fiskene var kulere. Se på denne svære greia.Sikkert 1,5 meter lang og veier nok flere hundre kilo. De haiene som ligger på sanda der nede kaller sykehaier, jeg vet ikke helt hvorfor. Men de likte visstnok å ligge stille og sove hele dagen.

dsc_0751

Jeg elsker mønstrene på denne, kanskje det skal se ut som mønstrene på koraller?

dsc_0770

Det var et lite plaskebasseng der man kunne ta på noen veldig små haier også. De var kjemperu å ta på. Det var noen som sto og passet på at man ikke tok for hardt eller mye på dem, det var bra.

dsc_0775

🙂 Erik fant en veldig fin bamse. Den fikk ikke bli med oss hjem, men det er mulig vi må komme tilbake til den en senere gang…

Liker du å dra i akvarier? Nå har jeg vært i Bergen, i Skagen, i Sør-Korea og Frankrike. Og snorklet i Australia og Thailand.

English: we went to the aquarium and I had a great time, even though it shouldn’t be allowed to keep turtles in aquariums.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *