Sommerkveld på balkongen

I et land med så mye god mat som Frankrike må man innimellom bruke en sommerkveld på balkongen for å kunne nyte alt.

dsc_0551

Etter en dag ute i sola på båttur fant Karen, Erik og jeg en Super-U og kjøpte alt det deilige vi kunne finne til middag. Ingenting er riktigere enn å sitte ute på balkongen og grille i solnedgangen mens temperaturen endelig blir behagelig.

dsc_0552

Det var så utrolig godt utvalg på supermarkedene i Frankrike at vi visste ikke hvor vi skulle gjøre av oss. Det var doble fullhøydekjøleskap for storfe, lam, kalv, kylling, ja alt mulig rart. Fiskedisken var så lang og hadde så mange typer sjømat og vi brukte 10 minutter der bare for å finne ut hva alt var. Så utrolig mye deilig.

Vi endte med tre typer kjøtt til grilling (det er vanskelig å velge når det er så mye å velge mellom), grillet aubergine, grillet sopp, ovnsbakte poteter og frisk salat med fetaost, vannmelon og aprikoser, med tre sorter “sauser” til (hummus, tapenade og aioli). Nam, nam, nam.

dsc_0554

Det eneste riktige til et slikt måltid er spudle selvfølgelig. Vi hadde kjøpt mange forskjellige flasker på Carrefour noen dager tidligere og nøt hvordan man kan få skikkelig god sprudle for 6-8 € i Frankrike. Det landet der, altså.

dsc_0556

Vi hadde også gått innom bakeriet og kjøpt et assotert utvalg av franske småkaker til dessert. Fruktterten ser most ut fordi alle kakene ble transportert på sykkel hjem, en tur som tok 25 min på litt humpete vei. Men de andre klarte seg bra og alle kakene smakte veldig godt. Men det var helt klart nok med én kake.

dsc_0564

Etter maten fant vi fra Bohnansa, et veldig morsomt kortspill der man skal gro ulike bønnetyper for å tjene penger. Det morsomme er egentlig at det er veldig mye kjøpslåing, overbying, bilaterale- eller trilaterale avtaler og annet morsomt.

dsc_0567

Kelly har jobbet i finans så selv om hun ikke hadde spilt spillet før, skjønte hun raskt opplegget 🙂 Vi hadde det veldig morsomt alle sammen. Og slik var en sommerkveld på balkongen i Frankrike, grill, sprudle, kake, portvin og spill.

English: one night in France we just BBQed on the balcony, has sparkly wine and enjoyed ourselves. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *