Endelig juleølsmaking hos Helge

Som jeg allerede har vist dere resultatene av, var det juleølsmaking hos Helge igjen sist helg. Ah, juleølsmaking, nesten like morsomt som rakfisklag med familien, men kanskje ikke overraskende ikke like fuktig…

Vi startet selvfølgelig med å finne fram all ølen vi skulle smake på, sortere dem alfabetisk og telle dem. Du kan nesten se gleden som strømmer fra Erik og Helge mens de sorterer ølen.

Så her står de, årets juleøl, sortert alfabetisk. Ingenting er som en juleølsmaking for å få ut din indre neat freak.

Helge hadde forespurt juleølsmaking med middag samtidig og mens vi ventet på at maten skulle bli ferdig gjorde vi siste finish på krysseskjemaet. Som dere ser er det ikke bare jeg som er statistikknerd og glad i regneark. Nerding i regneark og juleøl med venner må være den beste måten å tilbringe en lørdagskveld.

Vi lagde skinkestek, fløtegratinerte poteter og ovnsbakte grønnsaker og det ble skikkelig godt. Spesielt de fløtegratinerte potetene, gurimalla, det må vi ikke vente for lenge med å gjøre igjen.

Vi begynte å smake mens vi spiste, så det tok litt tid å spise når man både skulle skrive inn karakterer i skjemaet og på Untappd.

Vi var så heldige å få bruke det nybygde “bryggerhuset” hos Helge, for nede i kjelleren har de laget et kinorom, så vi kunne ha figurene våre på storskjerm samtidig som vi smakte. Jeg tror ikke dere forstår hvor morsomt det var, å ha en hel vegg med figurer, snakke om hva folk ga av karakterer, hvem som likte hva, snakke om trender som kommer etter hvert.

Her ser dere at vi allerede har kommet ca halvveis i ølen, pent stilt opp langs bordenden som de var. Vi har akkurat drukket Bare juleøl fra Grans og som dere vet var det ingen som likte den noe særlig.

Vil du vite hvilke juleøl du bør kjøpe fra butikken, så anbefaler jeg innlegget mitt med gjennomgangen her (Santa paws fra Brew Dog eller Nissebrygg fra Haandbryggeriet).

English: this is what a beer tasting looks like when everyone is as nerdy a me. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *