Steder du bør spise i Oslo

Ved en tilfeldighet satt jeg og snakket om bra steder å spise i Oslo i lønsjen denne uka, noe som førte til at jeg tenkte litt på mine yndlingssteder å spise i Oslo.

Først gikk jeg gjennom kartet mitt over restauranter i Oslo (som du finner her på bloggen) og slettet restauranter som ikke finnes lenger, la til nye favoritter og la inn fargekoder på kategoriene for at det skal bli lettere å navigere.

Og mens jeg kikket på alle blogginnleggene merket med “restauranter i Oslo” så lagde jeg en liste over de stedene i Oslo jeg liker aller best. Jeg er ganske snobbete når det kommer til restauranter og det skal mye til for at jeg tar initiativ til å gå tilbake til et sted jeg allerede har vært på (ukjente steder er mye morsommere enn kjente steder). Men noen steder kommer jeg faktisk tilbake til.

Restaurantene jeg synes var aller best på pris + opplevelse + lekker mat (må ikke være dyrt, men pris som passer til opplevelsen de ønsker å formidle) er (i usortert rekkefølge):

 1. Cru på Majorstua. Dyrt, fænsi, lekkert.
 2. Maaemo på Grønland. Dyrt, fænsi, grensesprengende.
 3. Izakaya på St. Olavs plass. Perfekt mat, atmosfære og cocktails.
 4. Grådi på Tøyen. Moderne, nordisk og hipstert.
 5. Taste of China (dim sum) ved Rådhuset (de finnes ikke i Torggata lenger). Billig, perfekt dim sum og hyggelig.
 6. Mr. India på Jernbanetorget. Moderne indisk-norsk fusion.
 7. Nighthawk diner på Grünerløkka. Kvalitets amerikansk dinermat og bra øl.
 8. Stadtholdergaarden i sentrum. Lekkert, elegant, solid.
 9. Kampen bistro på Kampen. Elegant, trivelig.
 10. Lille Saigon i sentrum. Billig, nydelig mat, hektisk.
 11. Crowbar i Torggata (for øl og snacks). Masse øl og nydelig hjemmelaget snacks.
 12. Baccus bak Domkirken. Koselig fransk og comfort food.

Alle disse stedene har jeg vært på i løpet av de siste 12-14 månedene og er steder som jeg helt klart skal tilbake til. De dyre stedene leverer matopplevelser som inspirerer meg og som jeg aldri kunne gjort selv, de billige stedene leverer kvalitetsmat og god stemning hver eneste gang jeg er der.

Hvor liker du å spise i Oslo?

English: I was talking about mye restaurant map during lunch the other day and it inspired me to go through it again to edit and tweak. It also made me think about my favorite places to eat in Oslo.

2 thoughts on “Steder du bør spise i Oslo

 1. Har du vært på Dinner, ved Nationaltheatret? 🙂 Fantastisk asiatisk mat med Michelin-kvalitet. Prisene er rimelige, de ansatte er dyktige og lokalet nydelig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *